Siğil için Hangi Doktora, Bölüme, Branşa Gidilir ?

Siğiller ciltte hoş görünmediği ve bulaşıcı olabileceğinden dolayı bir an önce tedavi yapılmalıdır. Tedavi için Dermatoloji bölümüne gitmeniz gerekiyor. Randevu alarak gittiğiniz Dermatolog tarafından tedaviye başlayabilir ve kısa sürede sonuç almaya başlayabilirsiniz.

Siğil Nedir?

Siğiller, insan papilloma virüsü ( HPV ) enfeksiyonunun neden olduğu deride meydana gelen lokal büyümelerdir. 100’den fazla HPV türü bulunmaktadır. Bazı HPV tipleri; genital ve oral mukozayı enfekte eder, bazıları ise kanserli olabilen büyük kitleler üretir. Diğer HPV tipleri, kanserle ilişkili olmayan iyi huylu cilt siğillerinden meydana gelmektedir. Siğillerin kesinlikle bulaşıcı olduğu düşünülse de, bir ailede sadece bir kişide meydana gelmesi nadir değildir. Siğiller, genellikle vücudun sadece bir kısmını etkilerler, (örneğin eller veya ayaklar) ancak vücudun diğer bölgelerine de yayılabilirler.

Siğil’in Özellikleri

Siğiller, 100’den fazla insan papilloma virüsünden ( HPV ) birinin neden olduğu küçük, iyi huylu tümörlerdir. Siğiller; yaygın siğiller, düz siğiller, plantar siğiller, periungual siğiller, filiform siğiller ve genital siğiller olmak üzere birkaç çeşittedir. Siğiller genel olarak kendiliğinden kaybolur, ancak bu durum yıllar alabilir ve çeşitli tedavilere değişken olarak yanıt verir. Siğiller için reçetesiz tedaviler olarak salisilik asit preparatları ve donma kitleri bulunur. Ancak her ihtimale karşı doktor tavsiyesi sonrası kullanılması daha iyidir. Tedavi uygulansa da siğiller, yeniden tekrarlayabilir bir yapıya sahiptir.

Siğil Türleri Ve Belirtileri

Tohum Siğiller

El parmakları, ayak parmakları ve diz bölgesinde kubbe şeklinde bulunan siğillere tohum siğiller denir. Bu siğiller genellikle yüzeylerinde küçük tromboze (pıhtılaşmış) kılcal damarları temsil eden küçük siyah noktalara sahiptir.

Plantar Siğiller

Bu siğil türü ayağın tabanında meydan gelir. (plantar yüzey) Görünüş olarak avuç içlerindeki siğillere benzerler. Ayağın plantar yüzeyindeki kümelerden oluşan küçük siğillere ise mozaik siğiller denir.

Düz Siğiller

Sık ve çok sayıda ortaya çıkan siğillerdir.

Periungual Siğiller

Tırnakların etrafında veya altında çıkan siğillerdir.

Filiform Siğiller

Diğerlerine göre daha uzun görünen siğil türüdür.

Çoğu siğil, pıhtılaşmış bir yüzeye ve küçük pıhtılaşmış kılcal damarları temsil eden bir dizi siyah noktaya sahiptir. Bununla birlikte travmatik siğiller zaman zaman kanadığı için kan siğili olarak adlandırılır.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir ? Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Bel ağrısı genelde en çok orta yaşlı kişilerde çıkan bir hastalık belirtisidir. Bunun geçerli nedenleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir