Çene Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Çene ağrısı çoğu insanın karşılaştığı bir sorun peki çene ağrısı için hangi doktora gidilir ile ilgili bilgi vermeden önce çene ağrılarına dair daha ayrıntılı bilgi sahip olmanızı istiyoruz. Genellikle boyun, baş ve ağız bölgesini sızlatan çene ağrısı birçok soruna davetiye çıkarır. En çokta yaşam kalitesini düşürmesiyle ünlü bir hastalıktır. Çene ağrısı sorunu ile baş başa kaldıysanız sorununuz oldukça komplike olduğunu bilmeniz gerekir. Birçok sebepten dolayı bu ağrıyı çekiyor olabilirsiniz bu yüzden bilinçsiz bir şekilde kulaktan dolma bilgilerle oluşmuş olan tedavileri kendi üzerinizde denemeyin.

Hastalıklarınızı ne kadar ertelersiniz sorunlar o kadar büyür. Çene ağrısı da bunun en güzel örneklerindendir. Hastalığınızı ertelemeden ilgili bölümün doktorundan randevu almanız gerekmektedir. Bu sayede erken teşhis sayesinde sorunlarınız daha fazla büyümeden daha çabuk ve daha hızlı bir şekilde çözülebilir. Sağlıklı günler dileğiyle.

Çene Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Temel Özelikler

Çene ağrısı hastalığından muzdarip olan kişiler genellikle aynı konulardan şikayetçidirler. Size bir takım sorular soracağız bu sayede bu gruba dahil olup olmadığınızı öğrenebileceğiz ve hastalığınız hakkında bir fikir sahibi olacağız.

  1. Esnerken acı ve sancı hissediyor musunuz?
  2. Ağzınızı açarken ya da kapatırken çene kaslarınızdan belirli sesler geliyor mu? Bu sesler normalden farklı olmalı.
  3. Gün içinde çenenizde kasılmalar ve kitlenmeler oluyor mu?
  4. Hapşırırken acı hissediyor musunuz?
  5. Yemek yerken ya da konuşurken ağzınızı kullandığınız genel durumlarda çenenizde bir gerilme, bir sızı oluyor mu?
  6. Sabah yatağınızdan kalktığınızda yüzünüzde kasılmalar, gerilme hissi ve çenenizde kitlenme oluyor mu?
  7. Hareket kabiliyetinizde bir kısıtlama yaşıyor musunuz?

Eğer bu gibi durumlardan şikayetçiyseniz kesinlikle bir uzmandan yardım almanızın zamanı gelmiştir. Bunun için hastanelerin kulak, burun boğaz ve ortopedi bölümünün ilgili doktorundan randevu almanız gerekmektedir. Bu sayede hastalıkla ilgili tektik, teşhis ve tedavi işlem sürecine başlanabilir. Hayat kalitenizin eskiden olduğu duruma dönmesi büyük önem taşır bu sayede eskiden olduğu gibi çenenizi rahat bir şekilde kullanma şansını elde edersiniz.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir