Barlow Sendromu Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Barlow sendromu oldukça nadir görülen mitral kapak hastalıklarından bir tanesidir. Kapaktaki bozukluk nedeniyle kan geriye foğru sızıntı yapabilmektedir. Mitral kapağın yaprakçıkları dejenerasyona uğrayacaktır. Buna bağlı olarak ortaya çıkan Barlow sendromu belirtilerini şöyle sıralarız :

  1. Düzensiz kalp atışları
  2. Nefes almada güçlük
  3. Yorgunluk
  4. Baş dönmesi
  5. Panik atak
  6. Enfektif endokardit
  7. Konjestif kalp yetmezliği

Nadirende olsa kardiyak arreest görülerek hastaların ölümüne neden olabilir. Bu hastalıkla ilgili en doğru bilgiyi hekiminizden almalısınız. Çünkü belirtileri nedenleri ve tedavisi kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Tanıda ise ekokardiyogram, röntgen, anjitogram ve elektrokardiyogram gibi görüntüleme yöntemleri ve tanı araçları yardımcı olmaktadır.
Başka bir yazıda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Nance Horan Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisine Genel Bakış

Nance Horan sendromu, doğumda belirginleşebilecek nadir bir genetik bozukluktur. Öncelikle diş anormallikleri ve göz merceklerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir