İshal İçin Hangi Doktora Gidilir?

Tıp dilinde diare olarak adlandırılan ishal genel olarak yaz aylarında karşı karşıya kalınan bir hastalık olarak bilinmektedir. Tedavi edilmemesi halinde ciddi sorunlar yaratabilmekte hatta hasta olan kişinin ölümüne bile neden olabilmektedir. İshal sulu bir biçimde dışkılama olarak bilinmektedir. Bunun sebebi olarak ise kalın bağırsakta sıvının yeterince emilmemesinden dolayı kaynaklanmaktadır. Sıvının emilmemesinden dolayı da dışkının sulu bir biçimde atılması durumu ortaya çıkmaktadır. Birçok sebepten kaynaklı olarak bu hastalık baş gösterebilmektedir. BU soruna sebep olan temel etken bulunarak tedavilere hemen başlanması halinde herhangi bir hasar durumu da metabolizmada oluşmayacaktır.

İshal İçin Hangi Bölüme Gidilmelidir?

Gün içerisinde tuvalete sık çıkma ve sıvı bir dışkı sonucuyla karşılaşma hali ishal olarak değerlendirilmektedir. Bu tip bir rahatsızlığa iç hastalıkları ya da dahiliye alanı bakmaktadır. Randevu alarak iç hastalıkları ya da dahiliye uzmanlarından randevu alınması halinde de teşhis konularak tedavi süreci başlayacaktır. Teşhis konulması esnasında da bazı belirtiler dikkate alınacaktır. Bu tip belirtiler içerisinde sulu dışkılama, tuvaletini tutamama, kramplar halinde ara ara gelen karın ağrıları, bulantı, kusma, halsizlik, sürekli uyku hali ve ateş olarak görülebilmektedir. Bu belirtilerden bir ya da birkaçı görülebildiği anda ishal teşhisi de konulabilmektedir.

İshalin Nedenleri Nelerdir?

Sıvı dışkılama olarak bilinen ishalin birçok sebebi vardır. Bu sebepler gerek metabolik sorunlardan gerekse de mikrobik nedenlerden dolayı ortaya  çıkmaktadır. Aynı zamanda da ishale parazitler de sebep olabilmektedir. Besin zehirlenmeleri, aşırı beslenme, aşırı C vitamini alımı, fazla magnezyum alımı, ilaçların yan etkileri, bağırsak hastalıkları, müshil kullanımı ve ani hava değişimleri ishale neden olabilmektedir.

İshalden korunmak için yapılması gereken en temel eylem temizlik ve hijyen kuralları içerisinde hareket etmektir. Aynı zamanda da gıda tüketimi konusunda da dikkatli ve seçici olmak da ishal için önlem teşkil etmektedir. Her gün belli oranda sıvı tüketmek de ishalin önüne geçebilecek olan unsurlar arasında yer alan detaylar arasında en fazla dikkat edilecek olan faaliyetler arasında devamlı olarak yer almaktadır.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Mide İçin Hangi Doktora Gidilir?

Mide İçin Hangi Doktora Gidilir?

Değişen yaşam tarzı ve tüketilen zararlı gıdalar ne yazık ki mide hastalıklarına yol açıyor. Özellikle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir