Nefes Kokusu İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ağız kokusu rahatsızlığı çeken kişilerin öncelikli olarak diş hekimlerinin yanına gitmesi şarttır. Eğer ağız kokusunun ağız boşluğu, diş ve dişeti yüzünden oluşma sebepleri ortadan kaldırıldıktan sonra da koku devam ediyorsa, diğer doktorlara da başvurmak gerekir. Bu tarz bir kötü koku yüzünden yakın çevrenizdeki kişileri rahatsız edebilirsiniz. Amerikan diş hekimleri birliğinin açıkladığı oranlara göre halitosis olarak bilinen ağız kokusu rahatsızlığının yüzde 50 ila 65 arasında değişmektedir. Eğer dişlerinizi fırçaladıktan sonra bile kötü ağız kokusu gitmiyorsa, önceden alınması gereken tedbirleri ihmal etmemekte fayda vardır.

Nefes Kokusu bazı zamanlarda diğer hastalıkların da ilk belirtisi olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra ağız kokusu yüzünden pek çok kişi sosyal hayatında belli zorluklarla karşılaşabilmektedir. Çoğu zaman doğru anlarda tedavi edilerek ortadan kalksa da bu rahatsızlık yüzünden toplumdan dışlanmadan işten atılmaya, aile huzurunun bozulmasına kadar sorunlar ortaya çıkabilir. Diş ve diş etleri kaynaklı, bademciklerde oluşan çukurlar, dilde bulunan tüyler, bazı tümör türleri, diyabet, mide ve bağırsakta oluşan bazı sorunlar ağız kokusuna yol açabilmektedir.

Nefes Kokusunun Hayatınızdaki Etkisi

Sosyal hayatı olumsuz yönde etkilemesi: Ağız kokusu başka kişileri de ilgilendirmektedir. Bu rahatsızlık yüzünden bazılarının odasına dahi girilemez. Ağzında kötü koku olan kişilerin yanına 1 metreden uzak durmak tercih edilmektedir. Eğer ağız kokunuz çok kötüyse, ailenizin dağılmasına yol açabilirsiniz. Diş hekimi ilk olmakla beraber kulak, burun ve boğaz doktorlarına da görünerek tedavi uygulanmalıdır. Ağız kokusu problemi olan kişiler bunun farkına varmadığı zamanlarda onlara doğru bir şekilde rahatsızlığını anlatmak gerekmektedir. Çünkü bu kişinin kendinde duyduğu özgüveni saniyeler içinde yerle bir edebilir.

Diş Temizliğinin Önemi

Nefes Kokusu rahatsızlığının oluşmasını önlemek için mutlaka ağız temizliğinizi ihmal etmemelisiniz. 2002 yılında Amerika’da yapılan araştırmanın sonuçlarına göre ağız kokusu sorunu olan kişilerin yüzde 90’ı kendi ağız sağlıklarını ciddiye almıyor. Ağızda oluşan bakteriler çeşitli bölgelere, dile, diş aralarına, diş etlerine yayılarak ağız kokusuna neden olabilmektedir. Bu yüzden işi son raddeye getirerek doktora başvurmadan önce mutlaka kendi önlemlerinizi almalısınız.

 

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Ağız Kokusu

Ağız Kokusu İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ağız kokusu insanların son derece rahatsız olduğu bir durum olarak kabul edilmektedir. Bu soruna bağlı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir