Hormon Testi Yaptırmak İçin Hangi Doktora Gidilir?

Hormon Testi Yaptırmak İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Sağlık sorunu yaşayan insanlarda hormon bozukluğu olmasını herhangi bir hasta normal bir muayene yolu ile öğrenememektedir. Hormon bozukluğu sağlık açısından özelikle bayanlarda oluşan bir hastalık türüdür. Tedavisi mümkün olan bir hastalıktır, özellikle bayanlarda adet dönemine etki gösteren hormonlar doğurganlığı engelleyebilir. Ayrıca kişilerde hormon bozukluğu aşırı derecede olması ciltte tüylenme, sinirlenme ve adet düzensizliği olarak vücutta yansıyor.

Birçok bayan hastalar hormon bozukluğu nedeni ile yaşadığı sorunlarda ilaç tedavisiz düzelemiyor. Tedavi sürecinde kullanılan ilaç hap ve iğne şeklinde hastaya uygulanıyor. Hormon düzensizliği nedeni ile cilt ve vücudun her yerinde aşırı ve sık boyutta tüylenme yaşayan bayanlar sorunlarını aldırma yöntemi ile baş edebilmektedirler. Bu sürede hastaların tüylenmesi çok çabuk çıkarak kendisini yeniler.

Hormon Testi Yaptırmak İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Bir çok hasta hormon bozukluğu nedeniyle hormon testi yaptırmak için dahiliye doktoruna gitmelidir. Doktorunuz size yapacağı bir takım tetiklerler ile hormon bozukluğu derecesi ortaya çıkıyor. Gerekli olan yönlendirmeyi doktorunuz size uygulayarak tedavi sürecini başlatır. Bir çok bayan çocuk sahibi olması için hormon bozukluğu tedavisi görmesi gerekiyor. Sizi dahiliye iç hastalıkları hekiminiz kadın doğum uzmanına yönlendirebilir. Hormon bozukluğu tedavileri bazı zamanlarda kısa bir sürede bitebilir. Fakat birçok hastalarda gerekli tedaviler hormon seviyeleri düzelene kadar süreç uzatılabilir.

Hormon Testine Hangi Bölüm Bakar?

Bu konuya dahiliye uzman hekimleri bakıyor, hastalarda genel olarak hormonların nasıl çalıştığı gözlemlenerek takibe alınır. Çok farklı boyutta olan hastalar ilaç tedavileri görmesi durumunda tüylenme ve regl düzensizliği devam eder. İlaç tedavileri ile kontrol altına alınan hastalar takip sürecinde kan testleri yaptırarak hekimine uyar.

Tedavi süreci hasta boyutuna göre değişebilir, bazı hastalara çok kısa bir tedavi süreci başlatılır ve bu süreçte hasta iyileşir. Bazı hastalar ise aylar hatta yıllar sürerek ilaç kullanabilir. Çocuk tedavilerinde hormonların önemi son derece ince bir detaydır. Bu durumda hastanın hormon testleri olumlu olması gerekir. Bir çok dahiliye iç hastalıkları uzmanı bayan hastalarını kadın doğuma yönlendirir.

Yararlanılan Kaynaklar: https://doktordanhaberler.com/kategori/hangi-doktora-gidilir/

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir ? Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Bel ağrısı genelde en çok orta yaşlı kişilerde çıkan bir hastalık belirtisidir. Bunun geçerli nedenleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir