Sinüzit İçin Hangi Doktora Gidilir?

Aslında sinüzit rahatsızlığı için gidilecek olan doktordan önce hastalık hakkında birkaç bilgi sahibi olmak daha iyi olacaktır. Sinüzit sadece bir rahatsızlık olmasından başka, kafa bölgesinin içerisinde yer alan gözün arkası, alın ve yanak gibi içerisinde sadece hava olan boşlukların sinüs olarak adlandırılmasından gelmektedir. Hayatınızda her şey yolunda gidiyorsa ve herhangi bir rahatsızlığınız yoksa, sinüsünüzden haberdar yaşamanız pekte mümkün değildir. Eğer kişinin bu rahatsızlığı doğuştan gelmekteyse, küçük yaşlarından itibaren sinüzit hastalığından haberdar olur, aynı zamanda sinüs yapısını da öğrenir. Genellikle insanların sinüzitle ilgili rahatsızlıkları olduğu zamanlarda şu sorulara cevap bulmak istemektedirler:

  • Sinüzit hastalığına hangi doktor bakmaktadır?
  • Sinüzitin bağlı olduğu bölüm hangisidir?
  • Sinüzit rahatsızlığı bulunan kişilerin gitmesi gerektiği bölüm nedir?

Sinüzit Hastalığıyla Hangi Bölüm Ve Doktorlar İlgilenmektedir?

Bu hastalık kronik bir rahatsızlık doğurabilmektedir. Yani Sinüzit rahatsızlığı bulunan kişiler bu sorundan dolayı hayatlarında bazı zorluklarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bu kişilerin sorunun teşhis ve tedavisi için kulak burun boğaz polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir. KBB bölümünde görev yapan doktorlar gerekli muayeneyi yaptıktan sonra sorununuzun ne kaynaklı olduğunu da söyleyecektir.

Sinüzitin Belirtileri Ve Etki Ettiği Alanlar

Bu tip bir rahatsızlığı bulunan kişinin kafa bölgesinde ağırlık hissetmesiyle birlikte nefes alıp verirken de zorlanma yaşayabilmektedir. Bu rahatsızlık genellikle bakteri, virüs ve mantar yüzünden ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanı sıra sinüslerde oluşan iltihaplanmalar sonucunda da sinüzit hastalığı oluşabilir. Sinüs bölgesinin sık sık iltihap kapması ve hiçbir iyileşme belirtisi göstermemesi sonucunda kronik sinüzit teşhisi konulmaktadır.

Bunun aksine akur sinüzit rahatsızlıklarında kısa süre içerisinde sorunun tamamen ortadan kalkması da söz konusudur. Grip ve nezle türü soğuk algınlıklarının ileriki evrelerinde akut sinüzit oluşabilir. Aslında bu hastalık tüm insanların belirli yaş aralıklarında ortaya çıkan bir sorundur. Çoğu kişide sorun kısa süre içerisinde kendiliğinden veya kısa bir tedavi sürecinden sonra ortadan kalkar. Ancak bazı hastalarda Sinüzit, ilaç tedavisine bile cevap vermemektedir. Uzun müddet içerisinde dikkate alınacak kadar rahatsızlık vermeye başlayan sinüzit rahatsızlığı mutlaka tedavi edilmelidir.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir