Astım için Hangi Doktora, Bölüme, Branşa Gidilir?

Astım ve alerjik astım için hastanelerin; dahiliye, alerji ve göğüs hastalıkları bölümüne gidilebilir. Eğer hasta çocuk ise ilk önce çocuk hekimine de başvurulabilir. Ancak alerji ve göğüs hastalıkları bölümündeki doktorlar bu konularda daha uzman oldukları için bu bölüme gidilmesi daha iyidir.

Astım Nedir?

Astım, akciğerlerdeki hava yollarını içeren kronik bir hastalıktır. Bu hava yolları veya bronşiyal tüpler, havanın akciğerlere girip çıkmasına izin verir. Astımınız varsa, solunum yollarınız daima iltihaplıdır. Daha da ilerleyince şişmeye başlar ve hava yollarındaki kaslar sıkışabilir. Bu, havanın akciğerlere girip çıkmasını zorlaştırırarak öksürme, hırıltılı solunum, nefes darlığı ve göğüste sıkışma gibi semptomlara neden olur. Birçok astım hastası için, bu semptomların zamanlaması fiziksel aktivite ile yakından ilişkilidir. Aktif kalmak, sağlıklı kalmak için önemli bir şeydir. Doktorunuz fiziksel aktiviteden önce, fiziksel aktivite sırasında ve sonrasında semptomlarınızı kontrol altında tutmak için bir plan gelişebilir. Bu plana uymanız oldukça önemlidir. Ailesinde alerji veya astım hastalığı geçirmiş olanlar ya da hala yaşayanlar, astım oluşumuna daha yatkındır. Bunların yanısıra astımı olan birçok kişinin de alerjisi vardır. Buna alerjik astım denir.

Mesleki Astım

İş sırasında dumanları, gazları, tozu veya diğer potansiyel zararlı maddeleri solumaktan kaynaklanır.

Çocukluk Çağı Astımı

Bu astım türü, milyonlarca çocuğu ve ailesini etkilemektedir. Aslına bakacak olursak astımı olan çocukların çoğunluğu beş yaşından küçüktür.

Astımın tamamen ortadan kalkması için belli bir tedavi yoktur, ancak doğru bir şekilde teşhis edildikten ve bir tedavi planı uygulandıktan sonra durum düzelerek yaşam kalitesi artırılabilir. Bir alerji uzmanı / immünolog, astımı teşhis ve tedavi etmede en iyi uzman doktordur. Alerji sonra durumunuzu kontrol altına almak ve normal aktivitelere katılabilmak için bu uzmanların fikirlerine önem vermelisiniz.

Eğer astım hastası iseniz, günlük hayatta uymanız gereken bazı kurallar vardır. Bunlar; doktorların verdiği ilaçlar ve egzersizlerdir. Dokturunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalı ve egzersizlere uymalısınız. Aksi takdirde sizi zor duruma düşürebilir. Bu yüzden gittiğiniz her yerde ilaçlarınızı yanınızda bulundurun.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir ? Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Bel ağrısı genelde en çok orta yaşlı kişilerde çıkan bir hastalık belirtisidir. Bunun geçerli nedenleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir