Terleme Sorunu için Hangi Doktora, Bölüme, Branşa Gidilir?

Terleme sorununun iki çeşit çözümü vardır. Birincisi ameliyatsız ancak geçici çözümdür. Bu geçici tedavi için Dermatoloji bölümüne girdi. İkincisi ise ameliyatla yapılan sonuçtur. Bu tedavi sonrası aşırı terleme sorunu kalıcı olarak çözülür. Ameliyat tedavisi için Göğüs Cerrahisi Bölümüne başvurulur.

Aşırı terleme, çevredeki sıcaklığa, aktivite düzeyine veya strese bağlı olarak beklenenden daha çok terleme işlemidir. Aşırı terleme günlük aktiviteleri bozabilir ve sosyal kaygı veya utanç yaratabilir.

Aşırı terleme veya hiperhidroz (hi-pur-hi-DROE-sis), tüm vücudunuzu ya da belirli bölgeleri; özellikle avuçları, tabanların, koltuk altlarını veya yüzü etkileyebilir. Tipik olarak elleri ve ayakları etkileyen tip, uyanma saatlerinde haftada en az bir kez meydana gelir.

Eğer aşırı terlemenin altında yatan bir tıbbi neden yoksa, primer hiperhidroz olarak adlandırılır. Bu tip, ter bezlerinin tetiklenmesinden sorumlu sinirleri aşırı aktif hale getirir ve gerekmediğinde bile daha fazla terleme işlemi ortaya çıkarır Primer hiperhidroz, kısmen olarak kalıtsal olabilmektedir. Eğer terleme nedeninin altında yatan bir tıbbi durum varsa, buna sekonder hiperhidroz denir.

Aşırı terlemeye neden olabilecek sağlık sorunları şunlardır;

– Diyabetik hipoglisemi

– Endokardit (kalbin iç tabakasında oluşan enfeksiyon)

– Belirsizce ortaya çıkan ateş

– Genelleştirilmiş anksiyete bozukluğu

– Kalp krizi

– Isı yoğunluğu

– HIV / AIDS

– Hiperhidroz

– Hipertiroidizm (aşırı aktif tiroid)

– Lösemi

– Sıtma

Bazı beta blokerleri ve antidepresanlar kullanılırken ortaya çıkan yan etkiler

– Menopoz

– Non-Hodgkin lenfoma

– Şişmanlık

– Stres

– Tüberküloz

Burada gösterilen nedenler genellikle bu semptgomla ilişkilidir. Tam anlamıyla doğru bir teşhis için doktora veya sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Eğer çok stresli ve yorucu bir işte çalışıyorsanız büyük ihtimalle aşırı terlemenin sebebi bu yoğun ve stresli iş temposudur. Ancak durup dururken aşırı terleme problemi yaşıyorsanız altında yatan farklı nedenler olabilir. Bu yüzden siz her ihtimale karşı, sağlık kuruluşuna gidin. Verilen ilaçlar sonrası yan etki olarak beklenmedik sorunlar ile karşılaşırsanız, durumu tekrar doktorunuza bildirebilirsiniz.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Bel Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir ? Bel Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Bel ağrısı genelde en çok orta yaşlı kişilerde çıkan bir hastalık belirtisidir. Bunun geçerli nedenleri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir