Varis için Hangi Doktora Gidilmelidir?

Bacaktaki toplardamarımız bazı etkenlerden dolayı genişleme yapabilir ve bunun sonucu olarak bacak toplardamarından kalbe geri götürme fonksiyonları aksayabilir, zarar görebilir. Geri gidememenin oluşturduğu topluluk yüzünden bacak toplardamarı zamanla kıvrımlaşarak şişer ve dışarıdan bakıldığında ciltten daha kabarık ve boğumlu bir görüntüyle karşı karşıya kalırsınız. Bu durumu tedavi ettirmek isteyen hastaların aklına gelen ilk soru; varis için hangi doktora gidilmelidir? Bu içeriğimizde varis için hangi doktora gidilmesi konusunda size birkaç ipucu vermenin yanı sıra bahsi geçen hastalık ile alakalı genel bir bilgilendirme yapacağız.

 

Varis Hastalığının Tedavisi İçin Erken Teşhis Önemli mi?

Varis hastalığı ile ilgili şikayetler yaz aylarında sıcaklığa ve harekete bağlı olarak artış göstermektedir. Bu yüzden varis hastaları ilk olarak bu hastalığın farkına yaz aylarında varırlar fakat tedavi için sonbahar ve kış aylarını beklemek mantıklıdır çünkü tedavi sonucunda varis çorabı giymek şarttır. Erken teşhis için varis hastalığının bazı belirtilerini bilmemiz gerekmektedir. Varis hastalığının bazı belirtileri; bacaklarda huzursuzluk, damarların kabarıp kıvrımlaşarak ciltten daha belirgin hale gelmesi, geceleri artan yanmalar, ağrı, kaşıntı ve kramplar.

 

Varis için Hangi Doktora Gidilmelidir? Doktor Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Varis hastalığının tedavisi öncesinde belirlenmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Hastalığın ne derecede ilerlediği, hastanın hastalıkla alakalı şikayetlerinin yoğunluğu nerede, hastalık hangi damarlarda görülmekte bu belirlemelerin sonucundan yola çıkılarak hastalığın tedavisi için bir planlama yapılabilir. Hastalığın hangi damarlarda görüldüğüne bakıldığında varisin yüzeysel, kılcal veya derin olup olmadığı saptanır. Bu bilgi doğrultusunda tedavi şekillenebilir.

Varis hastalığının çözümü için ilaç tedavisine başvurabilirsiniz. Özellikle derin varislere sahip hastaların düzenli olarak ilaç ve varis çorabı tedavisi alması gerekmektedir. Varis hastalığının bir diğer çözümü ise cerrahi tedavi olabilir. Yüksek dereceli varislere sahip bireylerin cerrahi tedavi alması tavsiye edilebilir. Bu tedavi yöntemlerinin haricinde lazer ve skleroterapi gibi tedavi yöntemleri de varis hastalığına çözüm olarak geliştirilmiştir. Varis hastaları hangi doktora/bölüme gitmelidir sorusunun cevabı açıktır. Varis hastalığı doğrudan kalp ve damar ile alakalı bir hastalıktır ve hastanelerin kalp damar cerrahi uzmanına gidilmelidir.

Hakkında Dr. Sendrom

Herkese selamlar. Ben Dr. Sendrom. İnternet ortamında derinlemesine araştırmalar yaparak sağlık bilgilerini derlemeyi seviyorum. Siz değerli okuyucularım için olabildiğince titiz davranıyorum. En detaylı bilgileri Google Scholar, NCBI, PUBMED ve MEDSCAPE gibi kaynaklardan araştırıyorum. Sonrasında edindiğim bilgileri harmanlıyor ve sizlere sunuyorum.

Bunlara Bakabilirsiniz

Peniste Egzama Nedir? Belirtileri, Nedenleri, Tanısı ve Tedavisi

Peniste Egzama Nedir? Egzama bir grup inflamatuar cilt durumunu tanımlamak için kullanılır. Yaklaşık 32 milyon …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir